HISTÒRIA DELS CARTELLS

Edad Antiga


Són uns jeroglífics, de l'Antic Egipte, van ser els primers cartells que tractaven de representar o trasmetre alguna idea.



Edad Media


Aquests cartells de l'Edat Mitjana tracten de representar i de contar xicotetes històries

Edat Moderna



Estos cartells de l'Edat Moderna, començavena  tindre una funció principalment publicitària. En aquest cas, per exemple, es tracte de publicitar els sombreros.




Una altra funció important que van tindre els cartells a partir de l'Edat Moderna, va ser la de representar escenes o imatges concretes de certes obres teatrals o òperes.




Durant la segona meitat del segle XIX, Jules Cheret revolucionaría la idea dels cartells. Des d'aleshores, la il·lustració, rebria molta més importància que el text. Les imatges passaríen a ser més idealitzades, menys realistes.




Per una altra banda, Laurec va introduir canvis en l'estil. Rebutjà les tècniques impressionistes amb l'objectiu de crear cartells amb el major grau d'iconicitat possible. En aquest cas, per exemple, podem veure dos persones sentades en un bar.




Jan Toroop, per altra banda, es va oposar a aquestes idees de fer cartells lo més reals possibles. D'aquesta manera, l'autor va eliminar totes les figures humanes i va substituir-les per figures abstractes.

S.XX


A partir del segle XX, es van començar a seguir línies més abstractes, basant-se en el cubisme, surrealisme, dadaisme, Art d'Eco...

















Comentarios

Entradas populares de este blog

TASCA 2: FUNCIONS DE LA IMATGE