ELS GÈNERES CINEMATOGRÀFICS: CINEMA BÈL·LIC

    El cinema bèl.lic, encara que en nombroses ocasions es catalogat com a un subgènere del cinèma d'acció, constitueix un gènere propi caracteritzat pel tractament d'histories ubicades espai i temporalment en circumstancies de guerra. Dintre d'aquest gèner també podem diferenciar entre varios subgèneres entre els que destaquen el cinema de submarins (Marea Roja), l'amor en temps de guerra o el drama històric (300).

    El cinema bèl.lic va nàixer a principis del segle XX. En un inici, aquest tipus de cinema va ser utilitzat com a una ferramenta al servici dels governs per promoure sentiments nacionalistes i  d'odi cap a altres països. Més endavant, durant la Segona Guerra Mundial, el cinema bèl.lic va continuar utilitzat-se amb objectius semblants, no obstant la aparició de directors com William Wellman, aportaren al cinema bèl.lic cert grau d'honestitat, apareguent pel.lícules com También somos seres humanos o Fuego en la nieve Durant aques període EE.UU  va dedicar la indústria de Hollyood com a una agència de propagandisme massiva. Durant la post guerra, nombrossos directors optaren per fer pel.licules del gèner bèl.lic que reflexaren realment les conseqüències de la guerra i la mostraren d'una forma més real. No obstant, pel.lícules com Paths of glory, amb una càrrega antimilitarista molt marcada van ser prohibides en països com Espanya o França.

    En l'actualitat, el cinema bèl.lic és un gènere bastant comú i que ha deixat de tindre eixa funció d'adoctrinament per part dels governs que tenia prèviament. Recentment, destaquen pel.lícules com Salvar al soldado Ryan (1998) , Dunquerke (2017) o 1917 (2019), una pel.lícula catalogada com una proesa tàcnica del cinema; grabada en un gran plànol seqüència que fa creure a l'espectador que la pel.lícula ha sigut grabada amb una sola seqüència, encara que realment ha sigut grabada en varies seqüencies en les que els talls estan molt ben camuflats.


         Grabació de la pel.lícula 1917. https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.expansion.com%2Fcine-y-series%2Fpeliculas%2F2020%2F01%2F10%2F5e174522e5fdea58498b45ed.html&psig=AOvVaw1Lna-jnQ0mP4KGPGq6mLyZ&ust=1610817877785000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCPjv68K6nu4CFQAAAAAdAAAAABAD


https://youtu.be/TAyhMtyup3o- Tràiler de Salvar al soldad Ryan, pel.lícula guanyadora de varios Òscars amb escenes del desembarc de Normandia verdaderament gegants a nivell de elements.

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

TASCA 2: FUNCIONS DE LA IMATGE

CODIS DE LES IMATGES